Από οικογένεια “φουρναρέων” ο χρυσαυγίτης Αλέξανδρος Πλωμαρίτης!

Για άλλη μια φορά προκλήθηκε σάλος με αφορμή το φασιστικό παραλήρημα κάποιου χρυσαυγίτη. Το ζήσαμε κι αυτό! Κάναμε “παρέα” για λίγα λεπτά με τον Αλέξανδρο Πλωμαρίτη και τα φιλαράκια του και ακουμπήσαμε πάνω στον πνευματικό εμετό του υποψηφίου της ΧΑ. Έτσι είναι αυτά… από τα κρυφά υπονοούμενα πριν λίγους μήνες, πήγαμε μετά στις προκλητικές για τη νοημοσύνη μας δικαιολογίες σχετικά με τον αρχαιοελληνικό χαιρετισμό, ύστερα στις δημόσιες βιαιοπραγίες και αρχίζουμε να το ρίχνουμε σιγά σιγά στον φασιστικό χαβαλέ που θα κάνει και πιο προσιτό τον βόθρο των νεάτερνταλ.

Αξίζει να ασχοληθούμε με κάτι που πέρασε στα ψιλά τους τελευταίους μήνες. Είναι πλέον πασίγνωστο ότι η ΧΑ και το συνδεόμενο με αυτή παρακράτος έχουν αναπτύξει ένα μηχανισμό προπαγάνδας που έχει σαν πυρήνα έναν αριθμό από φασιστικά και εθνικιστικά μπλογκς. Αυτά διακινούν μαζικά, με φοβερή πειθαρχία και (ύποπτο) συντονισμό ψεύδη που εξυπηρετούν στο να αποκτήσει αυτή η συμμορία μπράβων και δολοφόνων ακροατήριο στην κοινωνία.

Παράλληλα, έχουμε φτάσει στο σημείο να ακούμε για την “ελληνική Χεσμπολαχ” από κάποια τυπάκια που θέλουν να δείχνουν ότι γνωρίζουν και τα διεθνή. Όμως αντί να κοιτάνε στον φονταμενταλισμό της Ανατολής τους προτείνουμε να ξαναρίξουν μια καλύτερη ματιά στην ιστορία της Δύσης. Καλύτερα να διαβάσουν για τις πρακτικές του ναζισμού και όλων των φυλετικών κινημάτων μίσους της Δύσης. Μόνο και μόνο αυτό το στοιχείο είναι χαρακτηριστικό του ρόλου τους, ή αν προτιμάνε και οι ίδιοι, του αμοραλισμού τους. Πως μπορεί ο συνειρμός κάποιου για τις δήθεν φιλανθρωπίες φασιστών και νεοναζί να είναι η… Χεσμπολάχ κι όχι π.χ οι ΚΚΚλαν, το φασιστικό κίνημα του Μουσολίνι, οι φιλανθρωπίες του Χίτλερ, ή σε ακόμα πιο ουδέτερες περιπτώσεις χωρίς ιδεολογικό στίγμα, στις φιλανθρωπίες των μαφιόζικων οργανώσεων στις περιοχές που ελέγχει κάθε μία από αυτές για αν απολαμβάνει την ομερτά…

Κοντά σ’ αυτές τις πρακτικές προπαγάνδας, αλλά σε “ασφαλή απόσταση”, ακολουθούν και μεγάλα συγκροτήματα που αναπαράγουν επιλεκτικά μέρος της θεματολογίας ανάλογα με το αν εκτιμάται ότι θα συγκινήσουν ένα χαμηλού επιπέδου ακροατήριο/κοινό. Και φυσικά ο όγκος των “μαρτυριών” που παράγει ο μηχανισμός προπαγάνδας της ΧΑ είναι επαρκής ως αποδεικτικό υλικό για τον δημοσιογράφο-υπάλληλο αλλά και τους αρχισυντάκτες πολλών φυλλάδων ώστε να “στηριχθεί” δημοσιογραφικά και ηθικά ένα τέτοιου τύπου άρθρο. Καμία διερεύνηση από τους συντάκτες που συμπεριφέρονται λες και ανταλλάζουν λινκς κουτσομπολιών με τους φίλους τους. Ε, “άμα το λέει το ιντερνετ…”

Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μυθεύματα στην καλύτερη των περιπτώσεων, οι λεγόμενοι αστικοί μύθοι, ενώ αρκετές φορές έχουμε να κάνουμε με κατασκευασμένες ειδήσεις, σκηνοθετημένες με όλη τη σημασία της λέξης.

roseanne_hitler

Η μάνα του φούρναρη είναι φουρνάρισσα

Ένα τέτοιο χιλιοειπωμένο παράδειγμα είναι αυτό όπου ΛΕΕΙ ότι “ανυπεράσπιστες γριούλες” ΛΕΕΙ καλούσαν την ΧΑ όταν χρειάζονταν να κάνουν ανάληψη από ΑΤΜ. Και ΛΕΕΙ σε 5-10 λεπτά ερχόταν ο χρυσαυγίτης σούπερμαν, έπαιρνε αγκαζέ τη γιαγιά-θεία και την πηγαινόφερνε στο ΑΤΜ υπό την προστασία του. ΛΕΕΙ.

Ακολουθεί κείμενο από το Αξιοπρέπεια και Αντοχή (30/11/2012) που αναφέρεται στο θέμα, το οποίο άρθρο πλέον έχει μεγαλύτερη αξία διότι όπως θα διαβάσετε η κα. Ερωφίλη Πλωμαρίτου, μητέρα του υποψηφίου της ΧΑ, που ήταν και η πρώτη θείτσα που φωτογραφιζόταν να κάνει ανάληψη υπό την προστασία της ΧΑ, είναι προφανώς και αυτή “φουρνάρισσα”. Και κάπως έτσι εντελώς φυσικά προέκυψε κι ο “φούρναρης Αλέξανδρος”.

Να τα λέμε αυτά!

Όμως με αφορμή αυτή τη σύνδεση προσώπων της ακροδεξιάς επικαιρότητας, είναι χρήσιμο να προβληματιστούμε αλλά και να απομυθοποιήσουμε ταυτόχρονα όλο το μόρφωμα ΧΑ. Διότι, καθώς φαίνεται, όποια πέτρα κι αν σηκώσεις βλέπεις τις περισσότερες φορές τους ίδιους ανθρώπους οι οποίοι δεν είναι καθόλου ετερόκλητοι. Ούτε είναι, ας πούμε, κομμάτια ενός μαζικού φασιστικού κινήματος. Περισσότερο φαίνεται να έχουμε να κάνουμε με μία δράκα (ή λίγες δράκες) ανθρώπων οι οποίοι είναι κυρίως “πολιτικά σκουπίδια και κατάλοιπα” συνθηκών που προηγήθηκαν αρκετά παλαιότερα στην χώρα.

Κι αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι η ίδια η ΧΑ όσο βλέπει χώρο επέκτασης στην ακροδεξιά (π.χ. του ΛΑΟΣ ή της ΝΔ) επιλέγει να παρουσιάζεται ως όχι ως ιδεολογικός συγγενής αλλά ακόμα και ως ιστορική συνέχεια της ελληνικής ακροδεξιάς και του φασισμού. Πάρτε για παράδειγμα τα καλά λόγια για τον Παττακό και τη Χούντα, τις στενές σχέσεις με τους χουντικούς ιεράρχες, ή το πρόσφατο σόου στην κηδεία του βασανιστή Ντερτιλή (δε μιλάμε για δεκαετίες πριν που ο φυρερίσκος τραμπούκιζε τον κόσμο στην κηδεία του βασανιστή Μάλλιου). Αυτά, ψύχραιμα κρίνοντας, είναι σημάδια που δείχνουν ότι η ΧΑ εμφανίζεται με σύνθημα την “παλινόρθωση” σε σχέση με τη Χούντα ή κι ακόμα παλιότερα σε σχέση με τη μεταξική δικτατορία. Συνεπώς, πέρα από την πιτσιρικαρία που την ποτίζει εθνικισμό και μίσος, πολιτικά επιθυμεί να προσεγγίσει τα κατακάθια του παρελθόντος.

Γιαυτό και βλέπουμε τους ίδιους και τους ίδιους και μάλιστα σιτεμένους φασίστες με παρελθόν.

 

Την 1η Απριλίου, πριν από τις εκλογές, η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ έχει στην πρώτη σελίδα κύριο θέμα με τίτλο «Πέτα τη γιαγιά… στη Χρυσή Αυγή» (εικ. αριστερά). Μια εντυπωσιακή φωτογραφία απεικονίζει ένα μέλος της Χρυσής Αυγής με το μαύρο μπλουζάκι και τα σήματα της οργάνωσης να περιμένει δύο ηλικιωμένες κυρίες να κάνουν ανάληψη από ένα ΑΤΜ τράπεζας.

Στο ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Παναγιώτη Σαββίδη μαθαίνουμε πως οι γριούλες έχουν καλέσει την άμεση δράση της Χρυσής Αυγής προκειμένου να πάνε ως την τράπεζα και να κάνουν με ασφάλεια μια συναλλαγή. Μία από τις κυρίες μιλά στον δημοσιογράφο και εξηγεί πως καλούν τη Χρυσή Αυγή γιατί φοβούνται. Η οργάνωση τους εξασφαλίζει την ασφάλεια που δεν υπάρχει.

Όπως λέει χαρακτηριστικά η έντρομη κυρία, δεν κυκλοφορούν στον δρόμο με κοσμήματα παρά μόνο με τη βέρα, για την οποία επίσης φοβούνται μήπως την πάρουν. Η καλοκάγαθη και εξομολογητική κυρία που προσέφυγε στις υπηρεσίες της Χρυσής Αυγής ονομάζεται Ερωφίλη Πλωμαρίτου.

 Όπως αποκαλύπτει στο βιβλίο του «Η Μαύρη Βίβλος της Χρυσής Αυγής» ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαράς, η αυθορμήτως συνεντευξιαζόμενη κυρία δεν είναι άλλη από τη μητέρα του στελέχους του Μιχαλολιάκου και υποψήφιου βουλευτή Αλέξανδρου Πλωμαρίτη (εικ. δεξιά).

Κατηγορία: Διάφορα, Ενημέρωση
Tags: , , .


Σχόλια...

Σχολιάστε...