Η φορο-είσπραξη στου ιδιώτες… Μη συνεχίζετε, ξέρουμε την εξέλιξη!

Κάποιοι “κύριοι” συνεχίζουν αυτό το παραμύθι με την παραχώρηση κρίσιμων για την κοινωνία δραστηριοτήτων σε ιδιωτικές εταιρίες.

Διαβάζουμε εδώ την τοποθέτηση του Πάγκαλου, ο οποίος χωρίς θεσμική ιδιότητα βρίσκει ευκαιρία να μιλήσει ως κάποιος ανεξάρτητος που δεν έχει άμεση εμπλοκή αλλά λέει “αλήθειες”.

Στην συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα, o κ. Πάγκαλος πρότεινε η κυβέρνηση να αναθέσει την είσπραξη των φόρων σε ιδιώτες λέγοντας «να πάρουμε μια ιδιωτική εταιρία να εισπράξουν τα οφειλόμενα προς το δημόσιο και ας κρατήσουν ένα ποσοστό. Τεράστια ωφέλεια για το δημόσιο».

Ας μη σταθούμε στην μακρά παράδοση της λοβιτούρας και την  “κοινωνικά ασυνείδητη” συμπεριφορά πολλών ιδιωτικών εταιριών που αναλάμβαναν εργασίες από το ελληνικό δημόσιο (καθαριότητα, φύλαξη κλπ). Ας δούμε τι αποκαλύφθηκε πρόσφατα στη γείτονα Ιταλία σε σχέση με μία εισπρακτική εταιρία η οποία ως φαίνεται από τους πολλούς δήμους που εξυπηρετούσε… θεωρείτο ως αξιόπιστη:

Ιταλία: Ιδιωτική εταιρία δεν απέδιδε φόρους που συνέλεγε για 400 δήμους (από την Καθημερινή)

Η εταιρία Tributi Italia συνέλεγε τους φόρους για λογαριασμό τετρακοσίων ιταλικών δήμων από τους βόρειους μέχρι τους νότιους νομούς της χώρας, αλλά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας των δικαστικών, κρατούσε τα χρήματα στο ταμείο της.

Σήμερα το πρωί συνελήφθη ο ιδρυτής της επιχείρησης Τζουζέπε Σατζέσε, επιβλήθηκε κατ’ οίκον περιορισμός σε τέσσερις συνεργάτες του ενώ, με εντολή της εισαγγελίας της πόλης Κιάβαρι, κατασχέθηκαν εννέα δισεκατομμύρια ευρώ.

Κατά τις μέχρι τώρα αποκαλύψεις ο Σατζέσε έκανε αναλήψεις από τράπεζα κατά μέσον όρο 10.000 την ημέρα, χρησιμοποιούσε ιδιωτικά αεροσκάφη, πολυτελή αυτοκίνητα και θαλαμηγούς.

Οι χίλιοι εργαζόμενοι της Tributi Italia άρχισαν να μην λαμβάνουν τον μισθό τους από το 2008. Όπως εξακρίβωσαν εισαγγελείς, υπεξαιρέθηκαν τουλάχιστον είκοσι εκατομμύρια ευρώ, αλλά τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι, πιθανότατα, το ποσό αγγίζει τα εκατό εκατομμύρια ευρώ.

Τα χρήματα των πολιτών -στους φόρους συμπεριλαμβανόταν και το τέλος ιδιοκτησίας ακινήτων- κανονικά θα έπρεπε να αξιοποιούνται για την κοινωνική πολιτική των διαφόρων δήμων. Στην πραγματικότητα όμως κατέληγαν σε λογαριασμούς του Σατζέσε και συνενόχων του.

Πάνω από τετρακόσιοι εργαζόμενοι της εταιρίας λαμβάνουν επιδόματα από το κρατικό ταμείο ανεργίας, η στήριξη του οποίου όμως πρόκειται να σταματήσει τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Κατηγορία: Διάφορα.


Σχόλια...

Σχολιάστε...