Δεξιά κοράκια πάνω από το εκλογικό λίπος της Χρυσής Αυγής!

Ας ξεκινήσουμε με ένα 10λεπτο απόλαυση κλαψουρίσματος από τον πρόεδρο που τόσο αγαπάμε να τον βλέπουμε σε στυλ Λεβέντη-Γιαννόπουλου να καταργιέται τα πάντα. Καλύτερα εκεί στο κανάλι του να μας κάνει να γελάμε παρά στη Βουλή.

Σε κάποιο σημείο, λοιπόν, λέει: “ποιοι ψήφισαν χρυσή αυγή; οι πλέον φανατικοί καταρζαφερικοί οι οποίοι αισθάνθηκαν προδομένοι από τον Καρατζαφέρη!“.

Και ο πρόεδρος απαντάει στα τηλεφωνήματα μετάνοιας των ψηφοφόρων: “Όχι εκλογές, εκεί να τστιτσιριστείτε! Εκεί στον βούρκο!

Πέρα από την πλάκα, η προέλευση των ψήφοφόρων της Χ.Α. είναι όλη η ουσία! Τα ΜΜΕ δεν αρχίσανε να χτυπάνε τυχαία τη Χ.Α.! Πρώτον, αλλα όχι κυριότερον, υπάρχει μία στοιχειώδης ευθιξία απέναντι στη νοημοσύνη των τηλεθεατών αφού στο ιντερνετ κυκλοφορεί αβέρτα υλικό για τη συμμορία της Χ.Α. το οποίο ουδέποτε είχε παρουσιαστεί στα ΜΜΕ. Είναι έκθετο το κατεστημένο των ΜΜΕ που αναγκάζεται να λέει ότι π.χ. ο τάδε υποψήφιος έχει καταδίκες για ξυλοδαρμούς ή ο δείνα είναι εοσφοριστής! Αυτα μπορούσαν να τα βρουν και παλιότερα. Και το υλικό προσφέρεται για ατελείωτα θέματα βίας και εγκληματικότητας.

Κατά δεύτερον και σημαντικότερον, χτυπάνε τη Χ.Α. γιατί είναι το κόμμα το οποίο μπήκε στη βουλή κι έχει το περισσότερο λίπος ψηφοφόρων από τη Δεξιά! Η πλεονότητα των ψήφων στη Χ.Α. προέρχεται από ΝΔ και ΛΑΟΣ.

Και η Δεξιά βρίσκεται υπό αναβρασμό, υπό ανασύνταξη, ως άμεση αντίδραση λόγω του φόβο των προνομιούχων που εκπροσωπούσε ο δικομματισμός. Με πεσμένο στο καναβάτσο το ΠΑΣΟΚ που έχει χάσει και το ζωτικό του χώρο και έχει και ανταγωνιστές πλέον στον “τρίτο δρόμο της σοσιαλδημοκρατίας” (σκελετοί σηκώνονται από τα πολιτικά μνήματα της ιστορίας) βλ. Κουβέλη, κυβέρνηση που θα εξασφαλίζει τα συμφέροντα του αστικού μπλοκ μπορεί να προέλθει μόνο από τη Δεξιά, ή με κυρίαρχο πόλο από αυτή. Γιαυτό και οι πραγματικές διερευνητικές επαφές για σχηματισμό κυβερνητικών συνεργασιών γίνονται εκεί στα δεξιά, όπου η πολυδιάσπαση -πάνω σε ουσιώδη ζητήματα, είναι η αλήθεια- τους έχει φέρει συνολικά σε θέση αδυναμίας. Το αποτέλεσμα είναι να έχει μείνει μόνος ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει παιχνίδι με πεδίο δράσης όλο το πολιτικό φάσμα, πλήν της άκρας δεξιάς. Κι αυτό δεν είναι φυσικά καλός οιωνός για αυτούς!

Επειδή λοιπόν εκλογές ξαναέρχονται, το λίπος της Χρυσής Αυγής είναι λουκούμι που είναι ανάγκη να “φαγωθεί”! Από το 7% μπορούν να αποσπάσουν τουλάχιστον 4%.

Μπορεί βέβαια για τη Δεξιά και το σύστημα εξουσίας αυτό να είναι θέμα βιωσιμότητας και διατήρησης του ελέγχου, για εμάς όμως αποτελεί δημοκρατική υποχρέωση.

Για εμάς δεν αρκεί να μειωθεί το ποσοστό της και να κρυφτούν τα σκουπίδια κάτω από το χαλί. Δεν είναι αρκετό να κρυφτούν στη μεγάλη της Δεξιάς παράταξη, τη  ΝΔ, ή σε κάποιο υποκατάστατό της (π.χ. Καμμένο ή άλλο νέο κόμμα), μόνο και μόνο για να νομιμοποιηθεί φαινομενικά ένα εκλογικό αποτέλεσμα. Δεν φτάνει να κρύψουμε τη φασίζουσα πολιτική στάση μίας μεγάλης μερίδας συμπολιτών μας μόνο και μόνο για να “κοιμόμαστε ήσυχα” στη σκέψη ότι καταπολεμήθηκε η απειλή…

Χρειάζεται πόλεμο ιδεολογικό στην παράνοια του φασισμού. Μιλάμε για 450.000 ανθρώπους που στηρίξαν αυτό το έκτρωμα και δε φτάνουν τα ευχολόγια ούτε οι κατάρες. Κάτι άλλο θα συνεπάρει (ξανά) άυριο τους σημερινούς ψηφοφόρους της Χ.Α. το οποίο μπορεί να φοράει γραβάτα αλλά κατ’ ουσίαν να είναι το ίδιο επικίνδυνο όσο και τα κτήνη με τα μαύρα καπέλα.

Πρέπει να δουμε σοβαρά και προσεκτικά την πραγματική συμβολή της Χ.Α. στο πολιτικό κατεστημένο το οποίο προσπαθεί να βρει νέα ισορροπία για να ελέγξει τις εξελίξεις. Ο πολιτικός φακός για να πιάσει τον Μιχαλολιάκο, τον Καιάδα και τον Κασιδιάρη, πρέπει να κάνει τόσο zoom-out που οι Βορίδηδες, οι Καρατζαφέρηδες και οι Αδώνηδες μοιάζουν πολιτικοί του κέντρου! Η Χρυσή Αυγή νομιμοποίεί και εξαγνίζει την ακροδεξιά που ξέραμε που ήθελε να παίζει το ρόλο της αλλα ήθελε να είναι και συστημική και με “καθαρά χέρια”. Υπό αυτή την έννοια, και με δεδομένο ότι το καθεστώς περνάει δύσκολες στιγμές, η Χ.Α. εμπλουτίζει το ακροδεξιό οπλοστάσιο του όχι μόνο με τη δική της παρουσία και δράση, αλλά κυρίως νομιμοποιώντας εμμέσως ένα “κακο-χαρακτηρισμένο” κομμάτι του πολιτικού προσωπικού της Δεξιάς πολυκατοικίας, το οποίο πλέον μπορεί να κινείται πιο ελεύθερα και πιο άνετα στον ιδεολογικό του χώρο. Και μάλιστα χωρίς να κινδυνεύουν οι κύριοι αυτοί να τους πούμε και φασίστες… τους φασίστες!

Παραφράζοντας ένα γνωστό σύνθημα θα λέγαμε: “Κοιμάσαι ανεχόμενος Βορίδηδες, ξυπνάς με Καιάδες!“, και το χειρότερο… βλέπεις μετά τους Βορίδηδες για αθώες περιστερές και “επιλογές στα πλαίσια του δημοκρατικού πολιτεύματος”!

Έχει αποδειχθεί ιστορικά πού γίνεται κυρίως η εκτροφή τέτοιων φασιστοειδών. Δε ξαχνάμε τους “Ρέιντζερς”, τους “Κεντάυρους”, τις εξορμήσεις των ΟΝΝΕΔιτών για δυλοδαρμό αγωγνιστών, τους δολοφόνους του Νίκου Τεμπονέρα κ.α. πολλά. Όλες οι περιπτώσης με κοινό σημείο τομής τη Νέα Δημοκρατία.

ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΑΕ, κ.α. θα προστρέξουν μεν να τσιμπήσουν τους όψιμους χρυσαυγίτες, αλλά όλοι ταυτόχρονα θα ξορκίζουν το ναζισμό δήθεν απορώντας από πού ξεφύτρωσε. Ακούστε ένα απόσπασμα από την Ελληνοφρένεια όπου εκνευρισμένος νεοδημοκράτης αφού ζητάει το λόγο για τη στάση του σταθμού απέναντι στη ΝΔ, στο τέλος, σε ακορδεξιό παραλλήρημα, ρίχνει κατάρες λέγοντας “καλά θα κάνει να σας γαμήσει η Χρυσή αυγή, έναν-έναν”.

Έτσι για να μην έχουμε απορίες από που ξεφυτρώνουν αυτά τα “άγρια θηρία”…

Για εμάς είναι υποχρέωσή δημοκρατική,

Κατηγορία: Κοινωνία, Πολιτικές Αναλύσεις, Πολιτική
Tags: , , , , , , , , , , .


Σχολιάστε...