Απεργία στην Ισπανία

Την αλληλεγγύη μας στους Ισπανούς και σε όσους εξεγείρονται.

Φωτογραφίες από την Βαρκελώνη

και ένα βίντεο

Κατηγορία: Αναδημοσιεύσεις, Εργασιακά Ζητήματα, Κοινωνία
Tags: , , , , .


Σχόλια...

 1. Ο/Η V. είπε και λάλησε:

  ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ!

  Σήμερα ήταν μια μέρα σκληρή και απογοητευτική. Όμως είναι απαράδεκτο να πέφτει κανείς αναίσθητος από πλαστική σφαίρα στο πρόσωπο
  http://www.unfotografo.es/2012/huelga-general-barcelona-balas-de-goma#.T3T_XNnkG9I

  Η αστυνομία ξυλοκοπάει τραυματία με πατερίτσες.
  http://www.youtube.com/watch?v=MvKxZBDu80s&feature=youtu.be

  Εκκενώνουν την Πλατεία Καταλούνια χτυπώντας αδιακρίτως
  με γκλομπ και ρίχνοντας πλαστικές σφαίρες

 2. Ο/Η ody είπε και λάλησε:

  απ’ ότι έμαθα ήταν η 6 γενική απεργία στην Ισπανία μετά τον Φράνκο. Σε πολλές πόλεις ομάδες ατόμων έκλειναν τα μαγαζιά είτε τις πρωινές ώρες είτε τα μεσάνυχτα επιχειρούσαν να κάνουν κάτι ανάλογο στα μπαρ.

  Ο κόσμος δεν ήταν και λίγος για κάτι τέτοιο μιας και στην Βαρκελώνη συγκεντρώθηκαν για το μεταμεσονύχτιο “σκηνικό” γύρω στα 300 άτομα. Άλλοι, πάλι, εργαζόμενοι (και μη) έστηναν οδοφράγματα στους περιφερειακούς δρόμους ώστε να διακοπούν οι συγκοινωνίες προς χώρους εργασίας εκτός του κέντρου.

  Τέλος μεταφέρω μια άποψη σχετικά με το τι συζητιέται στην κοινή γνώμη σχετικά με την οικονομική κρίση. Οι καταλανοί είναι της γνώμης ότι μιας και η πλουσιότερη περιοχή της Ισπανίας, τόσα χρόνια τάιζαν τους υπολοίπους με αποτέλεσμα ο δήμος τους να κατά χρεωθεί με αποτέλεσμα τα τοπικιστικά τους αισθήματα που τόσο χρόνια διατηρούνταν να αυξάνουν όλο και πιο πολύ χωρίς να κοιτούν την ουσία της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Σχολιάστε...