Ένα σύντομο σχόλιο για τον πρόσφατο ανασχηματισμό… και το ακαδημαϊκό εξάμηνο των φοιτητών

Η κυβέρνηση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

… πριν …

nd

.

… και μετά τον ανασχηματισμό!

61853


‘Η αλλιώς: “φτιασίδωμα” του κώλου.

.

Λίγα λόγια για τα εξάμηνα που δήθεν είναι στον “αέρα”:

  • Χωρίς αντζέντα, λέει,  πάει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος να συζητήσει με τον πρωθυπουργό για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που θα εφαρμοστεί από εδώ και στο εξής και το χρονικό πλαίσιο εφαρμογής της. Σε 2-3 μήνες Κώστα και Άρη ούτε “προσχηματικό διάλογο” δε μπορείς να στήσεις γιαυτό παράτα το καλύτερα…
  • Δεν ξέρω αν η Αριστερά έχει καταλάβει, ή τέλος πάντων έχει καταστήσει κατανοητά και στη νεολαία, τα κέρδη των κινητοποιήσεων μέχρι στιγμής. Ένα βασικό που αφορά το Πανεπιστήμιο είναι πως έχουν καταργηθεί στην πράξη σημαντικές διατάξεις του Νόμου Πλαίσιο Γιαννάκου. Ότι δεν έγινε δηλαδή με τις τραγικές αστοχίες των οργανώσεων όταν αυτές επέλεγαν τις τελευταίες πρυτανικές εκλογές για να αποσπούν τις κάλπες, και ότι δεν κατάφεραν να κάνουν οι χλιαρότατες παρεμβάσεις σε επίπεδο Τμημάτων όταν οι διατάξεις του νόμου ψηφίζονταν η μία μετά την άλλη από της Γ.Σ των Τμημάτων.
  • Αυτή τη στιγμή θα έπρεπε βάσει του νόμου αυτού να έχουν χαθεί τα εξάμηνα όλων των φοιτητών που στις σχολές τους έγινε πάνω από μια εβδομάδα κατάληψης… Προφανώς και αυτή η κυβέρνηση των φόνων και των φονιάδων, της καταστολής, των σκανδάλων και της κοινωνικής αναλγυσίας τρέμει στην ιδέα πως θα χρειαζόταν να εφαρμόσει τον ίδιο τον νόμο της ο οποίος ανέφερε ότι το εξάμηνο είναι 13 ολόκληρες εβδομάδες και δε γίνεται ούτε να συρρικνωθεί ούτε να μετατοπιστεί ακόμα και αν υπάρχουν ιδιαίτερες συνθήκες στο χώρο της Παιδείας.
  • Ας σκεφτούμε τι θα επέφερε μια τέτοια κίνηση όταν η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου συμφωνούσε ότι για τον στυγνό φόνο ενός εφήβου από έναν μπάτσο, ο οποίος επικαλείται τον “φάκελο” του πρώτου και το θέλημα του Θεού για να δικαιολογήσει την αφαίρεση μιας ζωής, η κοινωνία (και ιδιαίτερα η νεολαία) θεώρησε απαραίτητο να ξεφύγει από την καθημερινότητα και να διεκδικήσει και δικαιοσύνη και δημοκρατία και πολλές συγγνώμες από την εξουσία. (προφανώς δεν εννοώ ότι συμφωνούσαν με τα επεισόδια αλλα με την καθεαυτού στάση για κινητοποίηση και έκφραση αγανάκτησης για όσα συμβαίνουν)… Αν η κυβέρνηση λοιπόν αποφάσιζε κάτι τέτοιο πρώτα-πρώτα  θα έχανε την κοινή γνώμη, αλλά δέυτερον και ίσως κυριότερο: “τι διάολο θα κάνανε οι νέοι σχεδόν όλων των μεγάλων πανεπιστημίων μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου όπου θα τελείωνε το παρόν και θα ξεκινούσε ο επόμενο εξάμηνο?????????????” ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΑ ΛΟΓΟ: το χαμένο εξάμηνό τους.
  • Όταν όμως θέλεις να το μαζέψεις το πράγμα… το παίζεις και λίγο κινέζος! Γιαυτό κουβέντα καμία για το εξάμηνο τόσες ημέρες από την κυβέρνηση, για να μην ανάψουν τα αίματα!
  • Από την άλλη πλευρά κάτι πρέπει να λένε και οι κυβερνώντες για την ήττα τους, τη μη εφαρμογή του νόμου Γιαννάκου για τα πανεπιστήμια εννοώ και πάλι! Κάπως πρέπει να τη μασκαρέψουν… Έτσι έχουμε νέα “έμπνευση” από τους συμβουλάτορες του υπουργείου: λέει “επειδή υπάρχουν προβλήματα με τη διάθεση των βιβλίων σε αρκετές σχολές, οι πρυτανικές αρχές πολλών ιδρυμάτων προσανατολίζονται στην παράταση του ακαδημαϊκού εξαμήνου”.
  • Με άλλα λόγια η κοινωνική έκρηξη που δικαιολογησε και συνεχίζει να δικαιολογεί απόλυτα το λόγο για τον οποίο η ακαδημαϊκή κοινότητα πρέπει να είναι πραγματικά ελέυθερη και αδέσμευτη από καλεντάρια και σφιχτές ημερομηνίες θα μετασχηματιστεί δια μαγείας σε “προβλήματα στη διάθεση των βιβλίων” ώστε να υπάρχει το πρόσχημα για μεγαλύτερη ευελιξία ορισμού του ακαδημαϊκού εξαμήνου των φοιτητών.

Περαστικά σας κύριοι σύμβουλοι του Υπουργείου Παιδείας…


Κατηγορία: Εκπαιδευτικά, Πολιτική, Χαβαλές
Tags: , , , , , , .


Σχόλια...

Σχολιάστε...