Κάτι χρώσταγε ο Τριανταφυλλόπουλος!

Μετά τις μεγάλες “επιτυχίες” του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, όπου παρότι τα σκάνδαλα έσκαγαν το ένα μετά το άλλο πάντα έβρισκε χρόνο και χώρο στις εκπομπές του τους τελευταίους μήνες για μια δόση μεταμεσονύχτιας υποκουλτούρας (από τις χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις ήταν οι συνεντέυξεις στην κυρία του Πασχάλη την Αρβανητίδη και στους Kαρβέλα-Πάνια για τις πολύ σημαντικές υποθέσεις που αφορούσαν την ελληνική κοινή γνώμη)…
… κάτι χρωστούσε, κάτι ώφειλε!
Ο “Κίτρτινος Τύπος” της Δευτέρας 12/01/2009 ήταν ιδιαίτερα σημαντική διότι ανέσυρε με αρκετή δόση αλήθειας την υπόθεση της πολιτικής δολοφονίας Τεμπονέρα από το κράτος της Δεξιάς. Αποκάλεσε ανοιχτά ο ίδιος ο Τριανταφυλλόπουλος την δολοφονία ως μια “πολιτική δολοφονία” ενώ στο ρεπορτάζ το οποίο έπαιξε από τους συνεργάτες του περιείχε όλα τα σημαντικά ονόματα της υπόθεσης:

τον Κ.Μητσοτάκη ως πρωθυπουργό, τον διορισμένο νομάρχη Αχαϊας Τάγαρη, τον υπουργό Παιδείας Κοντογιαννόπουλο, τον  τότε και νυν βουλευτή Μιχαλολιάκο (ο οποίος ως πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και ως πολιτική φιγούρα πολύ κοντά στις νοοτροπίες που οργάνωσαν τις παρακρατικές ομάδες και διέπρατταν του τραμπουκισμούς ανέλαβε να βρει και να ψήσει ψευδομάρτυρες για να γλιτώσουν το πρωτοπαλίκαρο Καλαμπόκα), τους Μαραγκό και Σπίνο που ήταν από τα “άγρια” στελέχη, τον βουλευτή Παπαδημάτο (το θυμάστε από την γνωστή περίπτωση της πίτας Καλαμπόκα 2008??) και άλλους νομαρχιακούς και τοπικού πολιτικούς παράγοντες της ΝΔ.
Θυμήθηκε και ο πολύς ο κόσμος τους Κενταύρους και τους Rangers, της παλαιότερες ομάδες κρούσης της ΝΔ, και τα ονόματα των Βουλγαράκη-Μεϊμαράκη ως συμμετέχοντες και πρωτοστάτες στις ομάδες αυτές. Έτσι για να βλέπουμε πως τα φαινόμενα αυτά είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την σημερινή εξουσία. Είτε πρόκειται για αυτούς, είτε για τον Κοντογιαννόπουλο που “φυγαδεύτηκε” πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ.
Μίλησε αυτοπροσώπως και ο Μαραγκός, το υποκείμενο που σήμερα ναι μεν αναφέρει τι έγινε εκείνες τις ημέρες και ποιοι ήταν οι πραγματικοί εντολοδόχοι τους, όμως στην ουσία αυτό δεν το κάνει μετανιώνοντας για την αντιδημοκρατική συμπεριφορά και δράση του ίδιου και των υπολοίπων ανδρίκελων. Το κάνει κλαψουρίζοντας για το παιχνίδι που του παίξανε και τον αφήσανε απέξω. Γιατί προσπάθησαν να του φορτώσουν τη δολοφονία για να γλιτώσουν τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Καλαμπόκα και πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ. Γιατί προσπάθησαν να θυσιάσουν έναν τραμπούκο στρατιώτη για τον ανώτερο τη τάξει Καλαμπόκα και των αρκετά πιο υψηλόβαθμων Νεοδημοκρατών που τον ήλεγχαν. Λέει και ξαναλεει ο Μαραγκός: “Κάποιους τους έφτιαξαν (σσ. εννοώντας τον Καλαμπόκα) ενώ εγώ…”. Διότι του Καλαμπόκα και χρήματα του μάζευε ο μηχανισμός της ΝΔ (σας θυμίζει μήπως την πρωτοβουλία του εκδότη της εφημερίδας “Αδούλωτη Μάνη” που μαζεύει για τον Κορκονέα??), τα τοπικά στελέχη διαφόρων περιοχών, και άλλα πράγματα του εξασφαλίσανε για να αντέξει τη “ρετσινιά” του δολοφόνου.
Τέλος πάντων. Η σχετικά εκτενής αναφορά στο θέμα από εκπομπή πανελλαδικής εμβέλειας είναι πολή σημαντική ούτως ή αλλως, αλλά κυρίως λόγω της συγκυρίας είναι ακόμα πιο σημαντική και χρήσιμη για το νεολεϊστικο προοδευτικό κίνημα.
Σε μια καμπή της ποιότητας του δημόσιου διαλόγου όπου ολοένα και περισσότερο διολισθαίνεται η συζήτηση και το κέντρο βάρους υπέρ της καταστολής, κατά του ασύλου, τσουβαλιάζοντας τη μαχόμενη ξεκουκούλωτη νεολαία με την κουκουλωμένη, ακόμα και με  δολοφονικές ενέργειες που δεν έχουν καμιά σχέση με το μαζικό κίνημα (όπως αυτή που έχουν προτρέξει οι ασφαλήτες να χρεώσουν στον Επανασταικό Αγώνα) και είναι απόλυτα καταδικασταίες ως πράξεις ωμής βίας – που γιγαντώνει μάλιστα την κρατική βία του επόμενου γύρου της αναμέτρησης στους δρόμους μεταξύ λαού και σωμάτων (αν)ασφάλειας -, είναι σημαντικό να βλέπουμε δεξιούς ή δήθεν υπεράνω κουλτουριάρηδες πανελίστες να σιωπούν μπροστά στα πολιτικά εγκλήματα με θύματα ανθρώπινες ζωές και θύτες “τα δικά τους γαλάζια παιδιά” που έχουν καταγραφεί στην ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας.
Διότι με την τροπή που παίρνουν τα πράγματα, από τη μία η νεολαία να έχει τα συκώτια και τα άντερα να επιμένει στις κινητοποιήσεις της ενάντια στο σύνολο της νεοφιλελευθερης πολιτικής ΝΔ και ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις συνθήκες ζωής των νέων (εκπαίδευση, εργασία, ασφάλιση, ακρίβεια, δημοκρατικά δικαιώματα) και από την άλλη ο πολιτικός έλεγχος της κατάστασης στην Ελλάδα να έχει μεταβιβαστεί σχεδόν εν λευκώ από την κυβέρνηση Καραμανλή στα σώματα ασφαλείας, η όξυνση τις επόμενες ημέρες είναι βέβαιη.
Αυτή η μεταβιβασμένη πολιτική εξουσία έχει πλέον τεμαχιστεί στους αστυνομικούς διευθυντές των αστικών κέντρων, τους επικεφαλείς των επιχειρήσεων ακόμα και στους επιμέρους διμοιρήτες των ΜΑΤ. Αυτοί θα πάρουν τις “πολιτικές πρωτοβουλίες” για την εξομάλυνση του δημόσιου βίου. Καλό είναι λοιπόν να θυμάται η εξουσία που οδηγούν οι επιλογές των βίαιων καταστολών είτε από κρατικούς είτε από παρακρατικούς υπαλλήλους.
Αν και έχουμε πρόσφατο θύμα της πολιτικά αναθρεμένης κρατικής βίας, με το θάνατο του Γρηγορόπουλου, έχει μεγάλη αξία να συνδέουμε την περίπτωση αυτή με τα ιστορικά αποτυπώματα των παρακρατικών μηχανισμών (ιδιαίτερα της Δεξιάς). Πάνω σε αυτό αναφερόταν προηγούμενο άρθρο μας για τη μνήμη του Τεμπονέρα και τις κινητοποιήσεις.
ΖΕΙ ΖΕΙ,  Ο ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ ΖΕΙ, ΜΕ ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ !!

Το tvxs,gr ασχολήθηκε επίσης με το θέμα στο άρθρο του: “Το Χρονικό της δολοφονίας του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα”
.
Υ.Γ.1. Την εκπομπή Ζούγκλα θα προσπαθήσουμε να τη βρούμε ώστε να ανεβάσουμε τα σχετικά με τον Τεμπονέρα τμηματά της.
Υ.Γ 2. Ο Κ.Μητσοτάκης πριν λίγο (εκεί γύρω στον Οκτώβριο) ότι σε καιρούς κρίσης οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βάλουν νερό στο κρασί τους και να επανεξεταστούν γενικότερα κάποια κοινωνικά κεκτημένα ?? Τώρα έκανε δηλώσεις για αναγκη ενίσχυσης της κοινωνικής πολιτικής και άχνα για τα κεκτημένα…  Είναι που έχει παιδιά και πρέπει να τα αποκαταστήσει… τώρα που κι ο Μπούλης έχει πάρει την κατιούσσα…
Υ.Γ.3. Αυτή είναι η διαφορά της κοινωνικής πολιτικής κ.Μητσοτάκη που θεσμοθετείται με νόμους και κανόνες και δικαιώματα, από την πολιτική της παροχολογίας και τα “στοχευμένα” επιδόματα πείνας που σήμερα παίρνεις και αύριο πάλι ζητιανεύεις. Η ΝΔ δίνει σήμερα επιδόματα, δεν κάνει κοινωνική πολιτική!
Υ.Γ3. Το ΚΚΕ κατεβαίνει στις πανεπιστημιακές σχολές με “γραμμή” τις ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΓΩΝΑ!! Εδώ ο ιμπεριαλισμός γαμάει και δέρνει, εδώ μας περιμένει στη γωνία το κεφάλαιο για να βάλει μαζικά τον κοσμάκη σε καθεστώς ημιαπασχόλησης 3-4 μέρες την εβδομάδα και 300-400 ευρώ λόγω οικονομικής κρίσης, εδώ ο κόσμος τρώει ξύλο στο ψαχνό και γίνεται θύμα σωρείας παρανομιών από τα κρατικά σώματα ασφαλείας, εδώ ακόμα και το ΚΚΕ παρολίγο να έχει το δικό του 17χρονο νεκρό από παρακρατικούς…
… κι η πρόταση του ΚΚΕ, της κατά τα άλλα “μοναδικής ταξικής διεξόδου του λαού”, είναι να βγούμε στους δρόμους να πουλάμε ριζοσπάστη και να επανδρώσουμε την πολιτοφυλακή του κινήματος για να συλλάβουμε οι ίδιοι τους κουκουλοφόρους.
Καλά είπε ο Μητσικώστας ντυμένος Αλέφαντος: “…Στον ανασχηματισμό του ο Καραμανλής κάποια ξέχασε… την Λιάνα Κανέλλη”. Τα πάντα όλα θα πούμε!
Σύντροφοι του Περισσού… συνέλθετε! Οι κωλοτούμπες μετά τα 70 είναι επικίνδυνες για την υγεία!

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά, Ιστορία, Κοινωνία, Πολιτική
Tags: , , , , , , , , , , , , , , .


Σχόλια...

Σχολιάστε...