Ανάστατοι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για το Πανεπιστημιακό Άσυλο

Δε θα πρέπει να μας διαφέυγει το γεγονός ότι το ζήτημα του ασύλου από το Δεκέμβρη και ύστερα ανακινήθηκε από ανθρώπους έξω από την κυβέρνηση (Κυριάκος Μητσοτάκης – πιστεύω ο πιο κατάλληλος και πιο αστείος  που έπρεπε να επιλέξει ο Καραμανλής Υπουργό Παιδείας, συναγωνίζεται την επιλογή Πετραλιά στο Υπ.Εργασίας), τον Ανδριανόπουλο (έβαλε με το ΠΑΣΟΚ, πρωην ΝΔ) ο οποίος αναφέρει σε άρθρο για το άσυλο… “άσυλο ή εγκληματικός παράδεισος“, πιο πρόσφατα η δυναμικότερη τοποθέτηση εναντίων του ασύλου ήταν της Άννας Διαμαντοπούλου (ΠΑΣΟΚ) ενώ o “πληθωρικός” αρχι*******ς Πάγκαλος (ΠΑΣΟΚ) που μάλσιτα δήλωσε ότι “όταν δεν αφήνεις κάποιον να πάει στο μάθημά του αυτό είναι κατάλυση του ασύλου“. Επίσης, σιγόντο κάνει όλη αυτή την περίοδο το ΚΚΕ (επανελλημένα η Κανέλη και η Παπαρήγα) το οποίο δίνει μια “προοδευτική χρειά” στη συντηρίλα και την τρομοκράτηση των πολιτών από τα ΜΜΕ. Φυσικά παρακάτω αναφέρομαι μόνο σε μία δήλωση του Βελόπουλου, διότι είναι περιττό να παραθέσουμε περισσότερες από τους μπατσόφιλους του ΛΑΟΣ που άλλωστε δεν θα είχαν πρόβλημα μερικοί από δαύτους να φωνάξουν και το “οι Γερμανοί είναι φίλοι μας” που έλεγαν παλιά.

Δύο είναι οι εκδοχές για τις πολιτικές επιδιώξεις τους: ή θα καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο γενικά και συνολικά, ή θα του αποδοθεί πρώτα μία απολιτίκ σημασιολογία (στο θεσμό αλλα και στην ίδια τη λέξη), βλέπε ρήσεις Πάγκαλου και κλασικές πολεμικές υπέρ δικαιωματος στην “απεργοσπασία”, ώστε τελικά να είνει στον όποιο νόμο ρυθμίζει το ζήτημα μία μνημειακού τύπου παράγραφος περί “ασύλου διάδοσης ιδεών” ή “ασύλου για την ελεύθερη διάδοση των ιδεών και της επιστήμης”. Ο μπάτσος κι οι χαφιέδες βέβαια έχουν και αυτοί “ιδέες” και θα επιθυμούν να παραβρίσκονται (να γιατι η κατάργηση του ασύλου είναι κοινωνικά δίκαιη!!)… εκτός αν κάποιοι είναι ρατσιστές δηλαδή.

Ο βιβλιοπώλης Βελόπουλος μιλά για το “άσυλο ιδεών”

Ο βιβλιοπώλης και τηλεπλασιέ Βγενόπουλος είπε το εξής σοβαροφανές: “άλλο άσυλο για αυτούς που τα σπάνε (…κλπ…) και άλλο άσυλο ιδεών“. Επίσης είπε ότι να μας φυλάει ο Θεός από τις δυνάμεις της Αριστεράς (εννοώντας τον Συριζα),  αυτό το αναφέρω μόνο και μόνο για να συσχετιστεί με τα όσα έλεγε και ο Κούγιας για τον δολοφόνο Κορκονέα.

Για να καταλάβουμε και εμείς οι λοιποί “χριστιανοί” κ. βιβλιοπώλη μου… στη δημοκρατία το “άσυλο ιδεών” που έχετε κατά νου εσείς οι φωτισμένοι έχει χωρικές συντεταγμένες;; Δηλαδή, κάποιοι χώροι σήμερα έχουν το υπερπρονόμιο του ασύλου για τη ζύμωση ιδεών, και κάποιοι άλλοι όχι;; Αυτό είναι το άσυλο που καταλαβαίνετε; Να υποθέσουμε κάποιο παράδειμα από τη καθημερινή ζωή;; Σαν π.χ το “δημοκρατικό άσυλο” των δημόσιων χώρων και πλατειών όπου το κράτος των μπάτσων προσωράει κάθε μέρα σε “προληπτικές” προσαγωγές χωρίς νόμιμη βάση;

Αν όχι, τότε εξηγήστε μας, όλοι όσοι λέτε αυτή την κοτσάνα, σε καιρούς δημοκρατίας τί μπορεί να σημαίνει χώρος με άσυλο ιδεών πέρα από το ότι δε μπορεί να διωχθεί κανείς για τις ιδέες του σε έναν συγκεκριμένο χώρο! Ότι επίσης δε μπορεί να παρακολουθείτε σε έναν συγκεκριμένο χώρο (το οποίο βέβαια γίνεται κατά κόρον από την ασφάλεια)! Ότι δε μπορείς να συλλαμβάνεις σε ένα συγκεκριμένο χώρο, όχι μόνο παράνομα αλλα και αντισυνταγματικά όπως έκανε ο εκτελεστικός βραχίωνας του κράτους, ήτοι οι μπάτσοι, σε άλλους “δημόσιους” χώρους. Ή μήπως οι χώροι αυτοί είχαν τη “δημοκρατία” σας αλλά δεν απολάμβαναν “το άσυλο ελέυθερης διακίνησης των ιδεών” που καταλαβαίνετε και εννοείτε!!

Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Το κομμάτι του πολιτικού συστήματος λοιπόν το οποίο ανακυκλώνεται στην εξουσία, κοινώς:  δικομματισμός, καθώς και οι πολιτικές “πατερίτσες” τους, δε μπορούν να ανεχτούν άλλο το πανεπιστημιακό άσυλο και ξέρουν πως είτε ΠΑΣΟΚ είτε ΝΔ πάρει την εξουσία στις προσεχείς εκλογές η νεολαία θα είναι και πάλι το κυριοτερο κομμάτι που θα αντιστέκεται στο αντιλαϊκές διαθέσεις τους … και το άσυλο είναι ένα μεγάλο όπλο για αυτή! Και  φυσικά δεν εννοώ για μπάχαλα και “εξορμήσεις” με μπουκάλια, το εννοώ πολιτικά. Γιαυτό συντεταγμένα θα ενεργήσουν ενάτια στην ελευθερία των πανεπιστημίων από τα όργανα της Τάξης. Γιαυτό και το ΠΑΣΟΚ σέρνει τον χωρό… όχι μόνο για να εκμεταλλευτεί την συντηρητική αναδίπλωση της κοινωνίας που σχεδιάζει η εξουσία και υλοποιούν τα ΜΜΕ αλλα κυρίως για να συνεισφέρει στον “αγώνα κατά της τρομοκρατίας” (στην οποία εντάσσεται εντέχνως και μέρος δράσεων του φοιτητικού κινήματος οι οποίες μπορεί να είναι βίεες μπορεί να είναι και κατακριτέες ακόμα από τη μάζα των φοιτητών αλλα σε καμία περίπτωση δεν είναι “τρομοκρατία”) το οποίο δε θα μπορούσε να υλοποιήσει σε καμία περίπτωση μόνη της η ΝΔ υπό τις σημερινές συνθήκες. Βοήθαμε να σε βοηθώ…

Είναι επίσης ελεγχόμενες οι ηγεσίες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για το ότι δε μιλάνε για εφαρμογή του σχετικού νόμου ο οποίος, είτε στη σημερινή του μορφή (ν. πλαίσιο Γιαννάκου) αλλά ακόμα και στην προηγούμενή του μορφή, προβλέπει εισαγγελική παρέμβαση όταν γίνοντια αξιόποινες πράξεις στο χώρο που καλύπτεται από το πανεπιστημιακό άσυλο.

Διότι απλά όποιος είναι ελάχιστα πονηρεμμένος τον καιρό τουτο καταλαβαίνει ένα πράγμα… το πολιτικό σύστημα σήμερα δύο άσυλα μπορεί να παρέχει στο πανεπιστήμιο: α) το ανύπαρκτο άσυλο (δηλαδή αυτό που εννοούν στη δημοκρατία ως ελευθερία ιδεών) β) το άσυλο που μπορεί με τις ενέργειες κάποιων – βάλτών ή θερμοκέφαλων – να μπαίνει ως στόχο και να προκαλεί την κοινωνική αναδίπλωση υπέρ της εξουσίας.

Ας απαντήσουμε όλοι μία ερώτηση

Το τι σημαίνει άσυλο για την πανεπιστημιακή κοινότητα και ιδιαίτερα για το πολιτικά μαχόμενο τμήμα της μπορεί να φανεί αν προσπαθήσει κάποιος να απαντήσει στην εξής μακροσκελή αλλά απλή ερώτηση…

 • Από τη στιγμή που η Αστυνομία αποφάσισε πως τα Εξάρχεια και άλλες περιοχές πρέπει να μπουν κάτω από το καθεστώς στρατιωτικού νόμου,
 • από τη στιγμή που σε όλες τις μεγάλες πόλεις σχεδόν έχουν αναφερθεί περιστατικά παράνομων προληπτικών συλλήψεων (η πρόσφατη περίπτωση της Πολεμαϊδας ήταν από τις πιο κραυγαλέες αν λάβουμε υπόψη μας το μέγεθος της πόλης και τα ανύπαρκτα επεισόδια που έχουν γίνει σε αυτή),
 • από τη στιγμή που μέχρι και 15 χρονα συλλάβανε οι μπάτσοι έξω από τα σχολεία τους ενώ δεν κώλωσαν να πυροβολήσουν και να τραυματίσουν με πλαστικές σφαίρες φοιτητές-διαδηλωτές μέσα στο χώρο του ασύλου….

ΤΙ ΘΑ ΕΜΠΟΔΙΖΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΧΟΥΝΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔEΝ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΝ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ.

Η απάντηση είναι μία… Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α !!

Σε καιρό αναταραχών οι πρώτες “προληπτικές” συλλήψεις θα γίνονταν μέσα στις αίθουσες των Πανεπιστημίων, μέσα στις συνελλέυσεις των φοιτητών.

Κατηγορία: Εκπαιδευτικά, Κοινωνία, Πολιτική
Tags: , , , , , , , , .


Σχόλια...

 1. Ο/Η Γιώργης Χολιαστός είπε και λάλησε:

  ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

  Ζητάτε να καταργηθεί το Άσυλο. Εμάς πάλι
  ακούστε λόγια ποια γι αυτό το στόμα μας θα βγάλει:
  Το Άσυλο τη Διαφθορά μακριά από μας κρατάει
  που και τους νέους ακόμα αυτή υπηρέτες της ζητάει.
  Το Άσυλο είν’ η ασπίδα μας στα αιχμηρά τα βέλη
  που ίσια κατεπάνω μας ο πλουτισμός σας στέλλει.
  Το Άσυλο είναι τ’ Άγια μας-είναι τα Ιερά μας
  είναι τα που εσώσαμε από σας Ιδανικά μας.
  Το Άσυλο ειν’ η ανάσα μας που εσείς μας τη στερείτε.
  Ειν’ η Ψυχή μας που εσείς μέσα της δεν θα μπείτε.
  Είναι του Ανθρώπου η μαγιά στη ζύμη την κτηνώδη.
  Μες στον κοπρώδη κήπο σας τ’ άνθ’ είναι τα ευώδη.
  Εσείς αν χάμου σέρνεστε, Αυτό είναι τα φτερά μας.
  Για σας ειν’ ο εφιάλτης σας , για μας τα Όνειρά μας.

  Κι αν στείλτε, όποιον άρπαγα, το Άσυλο να μας πάρει
  δε θα το πάρτε-όχι-ποτέ-δε θα σας γίνει η χάρη:
  τάφους θ’ ανοίξουμε βαθιούς για όποιονε θελήσει
  τ’ Αστέρια απ’ τον ολόλαμπρο Ουρανό μας να τα σβήσει.

  Γενείτε Φως του πρωιού που όλα ζεστά φωτίζει
  και τότε το τραγούδι μας θα σας καλωσορίζει.
  Γενείτε Ανάσα και Ψυχή, και Ιερά και Άγια,
  γενείτε Άνθος κι Ευωδιά σε λόφου αγνού τα πλάγια-
  γενείτε Όνειρο κι εσείς μες στης Ζωής το Ξύπνο
  και πια θα κάτσουμε κι οι δυο μαζί στο Μέγα Δείπνο
  που έχει η γης αζήτητα για όλους μας στρωμένα.
  Γενείτε Ανθρώποι και τα Πριν πια όλα ξεχασμένα.
  Διαλέξτε. Ή θα ‘χετε Οχτρό θανάσιμον καρσί σας
  ή φίλο ένα διαλεχτόν δίπλα-κοντά-μαζί σας.

  Κάντε να μην ντρεπόμαστε που έλληνες μετράμε
  και πια εμείς το Άσυλο γιατί να το ζητάμε;
  Άσυλο αφού ολόκληρη για όλους θα ’ναι η χώρα,
  μ’ ακράτηγην απλοχεριά, σ’ όλους θα στέλλει δώρα.

  Γιώργης Χολιαστός

Σχολιάστε...