Επιβεβαιώνουν την παρουσία τους οι «χρυσαυγίτες» στην πορεία «αγανακτησμένων» στην Πάτρα

Από το φύλλο της Παρασκευής 12 Δεκ 2008 της αχαϊκής εφημερίδας “Σημερινή”

Του Άκη Παλαιολόγου

“Υπογραφή” απέκτησαν πλέον οι πρωταγωνιστές των επεισοδίων της Τρίτης και ειδικότερα η ομάδα των ακροδεξιών, που ξεκίνησε τον πετροπόλεμο με τους αντιεξουσιαστές, για να επιτεθεί στη συνέχεια στους συγκεντρωμένους στο χώρο του Παραρτήματος και έπειτα, σε ρόλο “τιμωρού”, να προχωρήσει σε τρομοκράτηση, προπηλακισμούς και κυνηγητό διαδηλωτών.

Με χθεσινή ανακοίνωσή της, η Περιφερειακή Οργάνωση Νοτιοδυτικής Ελλάδος του ακροδεξιού σχηματισμού “Χρυσή Αυγή”, παραδέχεται την ανάμιξή της στα επεισόδια της Τρίτης. «Πληροφορούμε τον κύριο Φούρα ότι μέσα στο πλήθος των πολιτών αυτών βρίσκονταν φίλοι του Κινήματός μας, καθώς και των υπόλοιπων κομμάτων.

Οι “Χρυσαυγίτες” είναι και αυτοί πολίτες της Πάτρας, οι οποίοι πληρώνουν δημοτικούς φόρους και ανήκουν στο νόμιμο πολιτικό φορέα που ονομάζεται Λαϊκός Σύνδεσμος “Χρυσή Αυγή”, ο οποίος μάλιστα θα λάβει μέρος και στις προσεχείς Ευρωεκλογές», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της οργάνωσης.

Η παραπάνω ανακοίνωση δικαιώνει το δήμαρχο Πατρέων, Ανδρέα Φούρα, που, από την πρώτη στιγμή, κατήγγειλε ότι ομάδα “Χρυσαυγιτών” πρωτοστατεί στα επεισόδια, κάτι που ανέφερε επίσης ο νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος. Υπενθυμίζεται ότι την παρουσία των ακροδεξιών κατήγγειλαν οργανώσεις της Αριστεράς, φοιτητές και αυτόπτες μάρτυρες, ενώ η “Σ” έγινε αποδέκτης πλήθους μαρτυριών και καταγγελιών για τη δράση των Χρυσαυγιτών και άλλων στοιχείων.

Για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή, τη στάση της Αστυνομίας και τη δράση των ακροδεξιών, διαμαρτυρήθηκαν χθες χιλιάδες φοιτητές, μαθητές, μέλη αριστερών συλλογικοτήτων και αντιεξουσιαστές, σε πορεία που διοργάνωσαν χθες από το Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών. Η πορεία, μέσω της Γούναρη, πέρασε από το μνημείο του Νίκου Τεμπονέρα και κατέληξε και πάλι στο Παράρτημα.

Το νέο στοιχείο ήταν η έντονη παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, που επιτηρούσαν πολύ στενά την πορεία, ενώ στην περιοχή του κέντρου, που σημειώθηκαν τα επεισόδια, δημιούργησε επί της ουσίας κλοιό στους διαδηλωτές. Η έντονη επιτήρηση της Αστυνομίας, πάντως, προκάλεσε τη δυσαρέσκεια των διαδηλωτών, ενώ, όπως κατήγγειλαν στη “Σ”, εντόπισαν άτομα με κουκούλες να συνοδεύουν τις αστυνομικές δυνάμεις.

Να σημειωθεί ότι οι αντιεξουσιαστές αποτελούσαν τη μειοψηφία της πορείας. Για να κατανοήσει κανείς τη δυσαρέσκεια των διαδηλωτών, θα πρέπει να λάβει υπόψη ότι η γενική συνέλευση που έγινε προχθές, στο Παράρτημα, αποφάσισε τον πλήρως ειρηνικό χαρακτήρα της πορείας και, για το λόγο αυτό, επέλεξε, να μην κατευθυνθεί προς το Αστυνομικό Μέγαρο.

Ακόμα, χθες, αφέθηκε ελεύθερος ο τελευταίος από τους οκτώ συνολικά συλληφθέντες στα επεισόδια της Τρίτης. Τέλος, η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ του ΤΕΙ Πάτρας κατήγγειλε ότι χθες μέλη της δέχτηκαν επίθεση από αντιεξουσιαστές στο χώρο του Ιδρύματος.

Κατηγορία: Αναδημοσιεύσεις, Ενημέρωση, Πολιτική
Tags: , , , , .


Σχόλια...

Σχολιάστε...